Штрафи та блокування рахунків: у міській раді обговорили новий договір на газ

67836c0e 63e7 4c28 94aa c84c13b7c625Лозівські теплопостачальні підприємства отримали новий договір на газ від «Нафтогаз Трейдинг». У комунальників міста та керівників громади виникло чимало зауважень. Про них говорили на нараді у Лозівського міського голови 16 червня.

Директор «Теплоенерго» Сергій Малишев озвучив пункти договору, що бентежать та загрожують стабільній роботі підприємства. За новою угодою діятиме одночасно дві ціни на газ: 7 583 та 11 121 гривень. Нижча вартість поширюватиметься приблизно на 80% спожитого газу, решта блакитного палива коштуватиме дорожче. Договір діятиме до липня 2024 року, але ціна на газ буде фіксованою лише на 1 рік, далі – може зрости.

В договорі передбачені передплата та штрафні санкції – 10%. Наприклад, у листопаді «Теплоенерго» використає газу на 30 мільйонів гривень, якщо не сплатить їх до 22 грудня, то отримає штраф у 3 мільйони гривень – навіть якщо борг буде менше тисячі гривень.

«Нафтогаз Трейдинг» також вимагає, щоб теплопостачальні підприємства уклали спеціальний договір з банком про гарантію. За ним можна буде блокувати рахунки у випадку протермінування платежів, розповів керівник «Тепловодосервіс» Сергій Войцехович.

Наразі теплопостачальні підприємства готують протоколи розбіжностей, що запропонують у відповідь «Нафтогаз Трейдинг». Аналізували також інших постачальників – у них дорожчі ціни на газ, пояснив Сергій Малишев.

Лозівський міський голова попросив тепловиків не зволікати. А також наголосив, цього опалювального сезону – через різницю між фактичною ціною газу та закладеною у тарифі на теплопостачання – лише «Теплоенерго» недоотримало 58 мільйонів гривень. Досі не відомо, яким чином компенсувати цю різницю у тарифах. Голова громади підкреслив, чекає на пропозиції комунальників та депутатів.

–>

Джерело: Лозівська міська рада