Мер подякував Юлії Світличній за допомогу в отриманні дозволу на початок ремонтних робіт у пологовому відділенні

02

Дозвіл на початок ремонтних робіт медики очікували три місяці. Через проблеми з отриманням дозволу Лозівська громада могла втратити фінансування проєкту.

-Ми попрацювали плідно з мером Сергієм Зеленським й домоглися, щоб ця документація була надана, – говорить народний депутат України Юлія Світлична. – Я сподіваюся, що пологове відремонтують у строк і якісно й усі охочі мамочки зможуть народжувати в комфортних умовах.

Фінансується капітальний ремонт за рахунок європейських інвестицій. Лозівське Термедоб’єднання стало учасником спільного з Європейським інвестиційним банком проєкту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України». Загальна вартість ремонту майже 9 млн грн. Вже виділили першу частину коштів – 2 млн 282 тис грн. Лозівська громада теж співфінансує роботи – з місцевого бюджету спрямували 456 тис грн.

Сьогодні, 23 липня, народний депутат України Юлія Світлична та Лозівський міський голова Сергій Зеленський оглянули площі на яких розпочнуться ремонти та поспілкувалися з медиками. Відремонтувати пологове планують до кінця жовтня. На період ремонту породіль переведуть до іншого відділення стаціонару № 1, незручностей вони не відчують запевняють медичні працівники. Роботи підрядна організація – приватне виробничо-комерційне підприємство «Авангард-Н» розпочне з понеділка, 26 липня. У відділенні замінять електромережі, системи водо і теплопостачання встановлять енергозберігаючі вікна та двері. Облаштують акушерсько-гінекологічне відділення новими меблями та апаратурою.

Завідуюча акушерсько-гінекологічним відділенням Олена Філімонова розповіла, що торік у Лозівському пологовому відділенні народилися пів тисячі дітей. Його послугами користуються не лише жительки громади, а й жінки із сусідніх районів та Харкова.

Долучайтеся до нашого каналу в Telegram

–>

Джерело: Лозівська міська рада