Уже наступного тижня трудовий колектив Валківської лікарні отримає повний розрахунок із заробітної плати

Ситуація із затримкою заробітної плати у медичному закладі склалася через невиплату «ковідних» за квітень 2021 року та зниження доходів медичного закладу.

Заступник  голови Харківської ОДА Михайло Черняк неодноразово спілкувався з головним лікарем лікарні, а на минулому тижні була проведена зустріч з трудовим колективом, під час якої обговорювалось питання не тільки затримки виплат від НСЗУ, а й недбалий менеджмент керівництва лікарні. Тож було вирішено створити комісію при Департаменті охорони здоров’я та провести перевірку документації медичного закладу.

«На сьогодні є питання – як витрачалися кошти, зароблені лікарнею. Головний лікар першочергово розрахувався за комерційні угоди, при цьому не виплачуючи заробітної плати працівникам», – зазначив Михайло Черняк.

Комунальне некомерційне підприємство «Валківська центральна районна лікарня» Валківської міської ради є підприємством місцевої громади. Саме керівництвом територіальної громади і приймається рішення щодо призначення директора медичного закладу.

Невиплата «ковідних» за квітень пов’язана з тим, що Національна служба здоров’я України не мала можливості укласти контракт з лікарнею на квітень 2021 року через певну невідповідність ресурсного забезпечення лікарні чітким вимогам служби. Але в умовах реальної епідемічної ситуації Валківська центральна районна лікарня була долучена до мережі закладів, що надавали допомогу хворим на COVID-19. Це питання було раніше розглянуто на окремому засіданні Кабінету Міністрів України з прийняттям відповідного рішення – за квітень контракти будуть укладені, і оплату буде здійснено.

«Додаткова угода з медичним закладом буде укладена вже наступного тижня, і кошти, які були не виплачені Національною службою здоров’я України, надійдуть на рахунки лікарні»,  – зазначив Михайло Черняк.

Для обговорення ситуації, яка виникла на КНП «Валківська центральна районна лікарня», 25 липня о 10:00 у медичному закладі відбудеться засідання робочої групи, яку очолить керівництво Харківської ОДА.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація