ІНФОРМАЦІЯ про хід проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» на території Лозівської міської територіальної громади у 2021 році

         IMG 14d439d0b917545b54b9258a5c5aad62 VЗ 11 по 31 серпня 2021 року на території Лозівської міської територіальної громади проводилися ряд заходів затверджених рішенням виконавчого комітету Лозівської міської ради Харківської області від 27.07.2021 року № 721 «Про організацію проведення на території Лозівської міської територіальної громади Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» у 2021 році».

До виконання цих заходів були залучені представники служби у справах дітей Лозівської міської ради, Управління освіти молоді та спорту міської ради, сектору ювенальної превенції Лозівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Харківській області, Лозівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

В рамках проведення першого етапу Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» було здійснено цільові обстеження умов проживання 314 дітей шкільного віку з 111 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, сімей опікунів, піклувальників, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

       Під час обстеження було перевірено наявність умов для отримання дітьми освіти, а саме: житлові умови проживання дітей, їх підготовку до нового навчального року та осінньо-зимового періоду, забезпеченість відповідним одягом та шкільним приладдям.

       З батьками проводились профілактично-роз’яснювальні бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків в сфері отримання дітьми повної загальної середньої освіти, забезпечення потреб дітей в повному обсязі. Внаслідок виявлених порушень неналежного виконання батьками батьківських обов’язків 14 батьків офіційно попереджено щодо відповідальності по дотриманню прав дітей згідно із законодавством України, 5 батьків було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слід зазначити, що станом на 31.08.2021 року в рамках проведення профілактичного заходу «Урок» 87 дітей з сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах отримали матеріальну допомогу із Фонду загального обов’язкового навчання Управління освіти, молоді та спорту міської ради на загальну суму 150000 грн., 105 дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування отримали матеріальну допомогу у сумі 130000 грн. на придбання шкільної форми

     Питання щодо охоплення дітей навчанням перебуває під постійним контролем служби у справах дітей міської ради.

 Служба у справах дітей

Лозівської міської ради

–>

Джерело: Лозівська міська рада