Про результати моніторингових перевірок дотримання протиепідемічних вимог у Лозівській міській територіальній громаді

 За серпень – вересень 2021 року фахівцями Управління  Лозівського району Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області проведено 330 моніторингових перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання ними карантинних вимог, визначених Постановою Кабінету Міністрів України та від 09 грудня 2020 № 1236 зі змінами, Постановами Головного державного санітарного лікаря України №№ 17, 20, 57, 8 та 10.

 Здійснено 10 перевірок закладів громадського харчування,  84 перевірки закладів продовольчої торгівлі, 68 – непродовольчої торгівлі, 24 перевірки перукарень та салонів краси, 18 перевірок аптек.     Порушення виявлені на 104 (32%) об’єктах. Для усунення виявлених порушень видано 104 Приписи та пропозиції, складено 8 Протоколів про порушення санітарного законодавства. 

 Під час перевірок виявлялися факти нехтування відвідувачами використання засобів індивідуального захисту (зокрема, відсутність або невірне носіння захисних масок), відсутність захисних окулярів на працівниках, відсутність контейнерів для збору використаних масок, не проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні 2 години та інші.

 На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 04.09.2020 № 37133/0/1-20 проводився нагляд за дотриманням профілактичних та протиепідемічних заходів закладами загальної середньої та дошкільної світи з метою створення безпечних умов перебування учнів та працівників у закладах. За серпень-вересень 2021 року перевірено 67 закладів ЗСО, порушення виявлені у 2 закладах, складено 1 Протокол про порушення санітарних норм, надано 2 Приписи та пропозиції про усунення порушень санітарного законодавства. Кількість перевірених ЗДО – 59, порушення виявлені у 2 закладах. Керівникам закладів надано 1 Припис та 1 пропозицію про усунення порушень санітарного законодавства, 1 особу притягнуто до адміністративної відповідальності.

 Зважаючи  на стрімке  зростання  кількості захворілих на  гостру респіраторну хворобу COVID-19 та для  попередження подальшого   погіршення епідемічної ситуації, громадянам та суб’єктам господарювання необхідно неухильно дотримуватись профілактичних та протиепідемічних вимог, зокрема утримуватись  від відвідувань місць потенційного скупчення людей, дотримуватись соціальної  дистанції,    маскового   режиму,   регулярно   мити   руки  з         милом  та   обробляти їх антисептиками, тощо. Адже нехтування простими санітарно-гігієнічними вимогами загрожує Вашому здоров’ю та здоров’ю Ваших близьких.

              Управління Лозівського району ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області

–>

Джерело: Лозівська міська рада