ІНФОРМАЦІЯ про хід проведення профілактичних рейдів щодо запобігання бездоглядності, безпритульності серед дітей, перевірки умов проживання дітей у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах на території Лозівської міської територіальної грома

IMG 3efd0845a8c00a90c0459ac23e763197 V 1            Протягом січня 2022 року на території Лозівської МТГ, в межах заходів з виконання міської комплексної програми «Назустріч дітям» Лозівської МТГ на 2022-2024 роки, відповідно до графіку проведення профілактичних рейдів щодо запобігання бездоглядності, безпритульності серед дітей, виявлення дітей, схильних до вживання алкогольних напоїв, перевірки умов проживання дітей у сім’ях, які перебувають в складних життєвих обставинах службою у справах дітей міської ради при тісній взаємодії з Лозівським МЦСССДМ, сектором ювенальної превенції Лозівського РВП ГУНП у Харківській області, Управління освіти, молоді та спорту міської ради, Лозівським районним управлінням ГУДСНС України у Харківській області було проведено 15 профілактичних рейдів та обстежено умови проживання та виховання дітей в 33 сім’ях.

             Під час обстежень з батьками проводились профілактично-роз’яснювальні бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків, підвищення виховного потенціалу, дотримання прав дітей відповідно до чинного законодавства України, повноцінного утримання та виховання дітей в сім’ях, необхідності дотримання правил пожежної безпеки задля збереження життя та здоров’я дітей.

             У зв’язку з виявленими фактами неналежного виконання батьківських обов’язків до адміністративної відповідальності притягнуто 2 батьків, винесено офіційні попередження щодо дотримання прав дітей згідно із законодавством України 16 батькам.

             З метою запобігання негативним проявам серед дітей, в т. ч. дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, попередження правопорушень та злочинності, жебрацтва та бродяжництва, на території Лозівської МТГ систематично проводяться цільові рейди «Діти вулиці», «Вокзал», «Ринок». За підсумками проведених рейдів спеціалістами служби виявлено та поставлено на облік 4 дитини, які перебувають у складних життєвих обставинах.

           Питання щодо належного життєзабезпечення дітей на території Лозівської МТГ перебуває під постійним контролем служби у справах дітей.

                                            

                                                                 Служба у справах дітей міської ради

–>

Джерело: Лозівська міська рада