Васабі: японський соус, що вражає своїм гостротою та багатьма корисними властивостями

Васабі

Васабі — це один з найпопулярніших і найостріших соусів японської кухні. Цей соус може приготуватися з японського хріну, але смак його суттєво відрізняється від звичайної гірчиці. Зазвичай васабі подається до суші та ролів, але його також можна використовувати як приправу до всякого роду випічки та салатів. Цей особливий соус має дуже гострий смак, який може здатися незвичайним нашим смакам, проте він нагадує гострий із водою перекочеваний шлунок.

Якщо ви самі готуєте суші або японські роли, експериментуйте з васабі. Щоб надати йому більш виразний смак, можна змішати його з соусом сою або лимоном. Іншим варіантом є додавання декількох крапель васабі безпосередньо на рибу або огірок, перед тим, як скручувати роли.

Для приготування васабі потрібно взяти вустрицеву вершиною ложку порошку васабі та 3-4 ложки води. Суміш потрібно залишити у холодильнику не менше півгодини, щоб вона добре наливалася. Якщо васабі занадто гострий для вас, можливо, варто розбавити його блювотним спором масло?

Васабі його користь і шкода

Васабі – це японська приправа, яка належить до сімейства хрону, але має дуже виражений смак та аромат. Цей соус, що треба додавати до суші, випічки і масла, може гарно підкреслювати смак страви і викликати приємний пікантний пряний смаком. Але споживати васабі потрібно з обережністю і у вимірених кількостях, адже велика кількість цього соусу може призвести до подразнення шлунка і шкоди для здоров’я.

Користь васабі

Васабі є джерелом вітамінів і мінералів, таких як вітамін С та вітамін B-6, кальцій, залізо і калій. Цей соус відомий своїми антибактеріальними властивостями і може бути корисним для підтримки імунної системи. Васабі також включає в себе сполуки, які можуть допомогти знизити ризик виникнення серцево-судинних захворювань і запобігти утворенню ракових пухлин.

Шкода васабі

Шкода васабі

Велика кількість васабі може негативно впливати на шлунково-кишковий тракт, спричиняючи подразнення шлунка та кишечнику. Також, васабі містить сполуки, які можуть бути потенційно алергенними і спричиняти алергічну реакцію у деяких людей. Тому варто бути обережним і вживати васабі з помірком, особливо якщо є схильність до алергії або проблеми зі шлунком.

Васабі в кулінарії

Васабі в кулінарії

Васабі – це відомий японський соус, який вважається основною приправою до страв японської кухні. Його гострий смак нагадує хрін, але при цьому він має більш витончений і трохи солодкуватий присмак.

Васабі може бути приготовлений з масла, японського хріну, води та інших інгредієнтів. Його зазвичай подають як соус до суші або випічки, може бути використаний також як приправа до салатів, м’ясних і рибних страв.

Для приготування васабі треба змішати порошкове пасто з водою, додати кілька крапель соєвого соусу та наливаємо в трохи холодильник на десять хвилин, щоб смак став більш насиченим.

Альтернативний спосіб приготування полягає у тому, щоб змішати порошкове пасто з розтопленим вершковим маслом і дати йому настоятися протягом години.

Васабі можна використовувати й у вигляді крекерів, для цього змішуємо порошкове пасто з пшеничним тістом та шлунка і покидаємо у духовку на півгодини. Після цього витягуємо, нарізаємо і можемо подавати.

Васабі – це дуже цікавий елемент японської кухні, який може додати смаку і оригінальності багатьом стравам. В ньому поєднуються пікантність і свіжість, створюючи неповторний смак.

Як приготувати васабі

Як приготувати васабі

Васабі – японський соус, який часто подається до суші. Його можна приготувати самостійно вдома. Для цього потрібно мати наступні інгредієнти:

  • Крекери або суші рис — основна суміш для васабі;
  • Масло — для забезпечення приправи з гарним смаком;
  • Гірчиця — дасть соусу характерний гострий смак;
  • Води — для розведення сухої маси васабі;
  • Сіль і цукор — на власний смак;

Ступіня 1. Варимо воду в каструлі і заливаємо васабі-пастою (1 тей/ложка). Залишаємо після заливання на кілька хвилин, дозволяємо васабі кейдзю цукер розчинитися.

Ступіня 2. Заводимо пасту дуже холодною водою починаємо використовувати виріб васабі. У досить істотному об’ємі його набагато більше, ніж у промисловості, чи при варінні вдома.

Якщо васабі не ділити тісто веселих коліів, не вдалося добре відправити свої сині руки пастою, але її круглий солодкий запах, дихаючи, сідає вони на грубих площах, що хорошо кладемо.

Ступіня 3: Потрібно змішати воду разом із невеликою кількістю масла і додати в розчинювану васабі. Повітряні цукрові салати міжні шлунка в тонкий шар та володівці в склянці через годину.

Всі покупці заздалегідь займаються готуванням за рецептом муки випічки на печі.

Якщо васабі має досить інтенсивний, гострий смак, його можна розведувати маслом або додати ще гірчицю для більш насиченого смаку. Готовий соус васабі можна зберігати в холодильнику протягом кількох тижнів.

Рецепти страв з японським васабі

1. Салат з японським васабі

Для приготування цього салату потрібно нарізати свіжі овочі: помідори, огірки, моркву, капусту. Згортаємо смачний салат із свіжих овочів. Додаємо пасту васабі до власного смаку. Японський васабі надає салату оригінальний гострий смак.

2. Роли із японським васабі

Щоб приготувати роли з японським васабі, всі необхідні інгредієнти, крім вітчизняного сиру, можна придбати в японській крамниці. Залягаємо рис на норі-шматку та накладаємо на нього половинку вітчизняного сиру. Потім, розгортаємо норі-шматок, і поверх однієї половинки розкладаємо масу холодного ролу. Краї злегка зажімаємо масою ролу, щоб утворити зав’язку. Через складки можемо положити вінчик із салату, кладемо васабі. Додавання японського васабі дасть роллу неповторний смак.

3. Запечений сир з японським васабі

Для того, щоб приготувати цей смачний десерт, потрібно підготувати довгастий сирий блок із поможі консервованої филі-сироїдки. А суміш пастою васабі і гірчицю ми розтоплюемо на водяній бані і заливаємо несоленим сиром. Кладемо сир з меншчею кількістю масла на підігріту сковороду на великому вогні. Потім викиньте його на металлическое дротове щетк набагато швидше, ніж обадва шматка шпротного сиру, якщо будете смажити в олії. Може, стигне за день. А з інших скандалів суто речей соусу може вийти до вакууму у школах мені нагадує, в Insanity Hybrid, розуму крем фреш.

4. Крекери з японським васабі

Для приготування таких крекерів потрібно взяти бісери з нашої фотографії і розрізати їх на смачненькі шматки. Завантажуємо духовку до 200 градусів. Коли духовка нагрілася, кладемо крекери з васабі на лист для випічки, застелений пергаментом. Підсмажуємо 10-12 хвилин. Готові крекери з японським васабі смачні і хрусткі.