Обстріл газової інфраструктури України: експерт пояснив небезпечні наслідки

Під час масованої ракетної атаки 17 листопада окупанти обстріляли газовидобувну інфраструктуру АТ “Укргазвидобування”. Такі удари є дуже небезпечними, адже можуть призвести до скорочення видобутку газу.

Про це розповів міністр палива та енергетики України у 2005 – 2006 роках Іван Плачков, пише 24 канал.

“Той обсяг блакитного палива, який є в наших газосховищах – близько 14 мільярдів кубометрів – буде достатній для споживачів за умов середньостатистичної зими та продовження видобутку.

“На жаль, якщо будуть зруйновані об’єкти газовидобування та будуть удари по розподільчих мережах, ГРП та інших газорозподільчих об’єктах, то у нас можуть виникнути проблеми з газопостачанням”, – пояснив ексміністр палива та енергетики.

Своєю чергою це призведе до того, що у великих містах, де опалення виключно на газу, можуть бути складні ситуації, зокрема перерва на певний період у теплопостачанні населення.

“Ці удари по об’єктах “Нафтогазу” як газовидобування, так і розподілу газу є дуже небезпечними”, – підкреслив Плачков.

За словами ексміністра палива та енергетики, наслідки ворожої атаки будуть відчуватися українцями залежно від об’єкта, по якому росіяни завдали удару. Так, якщо обстрілів зазнає газотранспортна інфраструктура, це буде відчутно одразу, оскільки газ не буде надходити до споживачів.

“У разі ударів загарбників по об’єктах газовидобування споживачі не відчують проблем певний період. Однак видобуток блакитного палива скоротиться і якщо зима буде холодною – запасів газу, які є в наших сховищах буде недостатньо”, – сказав експерт.

Сьогодні, 11:00
Коментарів
0

146