Як виглядає найшвидший собака у світі: може розганятися до 70 км/год

Існує порода собак, представники якої є офіційними рекордсменами зі швидкості. Вони здатні розігнатися до 70 кілометрів на годину. Для порівняння – це поріг швидкості для водія-початківця у перші два роки.

Як виглядає порода, чим вона унікальна, пише Styler.

Що відомо про рекордсмена

Мова йде про собак салукі, або персидський хорт. Це порода хортів, які вважаються однією з найдавніших.

Це витончений, досить великий собака, якого колись використовували для полювання на газелей, зайців та іншу дрібну дичину.

Для породи характерний широкий діапазон типів статури, що сформувалися в різних племенах бедуїнів. Існують і два типи шерсті: гладкий і “у пір’ї”.

Залежно від місця виникнення породи розрізняють п’ять типів салукі: від гірського – добре оброслого, високого і костистого – до пустельного, який має ніжну конституцію і невисокий зріст.

У довгошерстого різновиду на вухах, хвості і задній стороні ніг є “начоси”. Салукі не мають підшерстя, їх шерсть гладка, ніжна і шовковиста. Стандартом породи дозволені усі забарвлення: біле, кремове, палеве, руде, чорне з підпалинами, рябе (біле з рудими або чорними плямами). Небажаним забарвленням вважається лише тигрове.

Зображення салукі можна знайти в єгипетських похованнях

Зображення подібних собак зустрічаються по всьому Родючому Півмісяцю, найдавніші датуються приблизно 3500 до н. е., а в єгипетських похованнях такі зображення зустрічаються з XXII століття до н. е.

Існує думка, що назва породи пов’язана з арабським містом Салюк або сирійським містом Селевкія. Давнє походження породи доведено і генетичними дослідженнями.


8