Волонтера з Ужгорода звинуватили у незаконному продажі мила на 2,4 млн грн

За продаж мила, яке призначалося до військових, волонтеру загрожує до 7 років тюрми

Мешканцю Ужгорода офіційно оголосили про підозру у продажі гуманітарної допомоги на 2,4 млн грн. За даними слідства, волонтер благодійного фонду отримав з-за кордону 20 палет з милом, яке призначалося для українських військових або постраждалих цивільних, але продав його за 17 тис. доларів. Зараз ужгородцю загрожує до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як у четвер, 26 січня, повідомила прес-служба Закарпатської обласної прокуратури, підозрюваний як волонтер одержав як гуманітарну допомогу з-за кордону 20 палет з милом. Товар призначався для потреб військових чи постраждалих від збройної агресії РФ цивільних.

«Безоплатно отриманий товар чоловік продав за 17 тисяч доларів США. Загальна вартість реалізованої гуманітарної допомоги – мила у кількості понад 59 тисяч штук – становить 2,4 млн грн», – йдеться у повідомленні. У коментарі ZAXID.NET у прес-службі прокуратури уточнили, що йдеться про 37-річного ужгородця, який був волонтером одного з благодійних фондів.

У прес-службі Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції додали, що затримали волонтера ще на початку січня 2023 року. Зараз представнику благодійного фонду оголосили про підозру за ч. 3 ст. 201-2 ККУ (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги). За скоєне чоловікові загрожує до семи років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади на три роки та з конфіскацією майна.

P.S. У вівторок, 21 лютого 2023 року, стало відомо про оголошення вироку 37-річному волонтеру за продаж мила на 2,4 млн грн. У вироку Перечинського райсуду зазначається, що гуманітарна допомога заїхала на Закарпатті у квітні 2022 року. На адресу БО «Міжнародний благодійний фонд Ганни Чорній «Любов у кожному серці» привезли велику кількість господарського мила марки «Ukiskas».

23 палети з милом призначалися для потреб ЗСУ та людей, які постраждали від агресії РФ, проте у січні волонтер організації, 37-річний Лері Келехсашвілі, продав 15 палет з господарським милом за 17 тис. доларів. Суддя засудив волонтера до п’яти років позбавлення волі, але звільнив від покарання, призначивши іспитовий термін на рік та шість місяців.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter