Президент Хорватії відхилив запит на тренування українських військових

Президент Хорватії виступає на засіданні Генасамблеї ООН, 21 вересня 2022

Президент Хорватії Зоран Міланович відхилив запит міністра оборони країни Маріо Банозіча на проведення в країні навчання військовослужбовців Збройних сил України. Про це повідомила прес-служба президента Хорватії.

Свою пропозицію Банозіч висловив у офіційному листі, надісланому президентові країни. Але там зауважили, що, відповідно до конституції, міністр оборони не має повноважень ініціювати такий запит. «Це може зробити лише президент, уряд чи парламент», – йдеться у повідомленні.

Відмову в офісі президента аргументували й іншими формальними причинами, в тому числі тим, що Банозіч нібито не вказав, чим саме українські військові займатимуться в Хорватії, описавши лише в загальних рисах завдання Місії Європейського Союзу з допомоги Україні.

Місію ЄС з допомоги Україні було започатковано у жовтні цього року. У її рамках на території ЄС має проводитися навчання українських військових, однак відомий проросійськими поглядами президент Хорватії раніше заявив, що не дозволить робити цього у своїй країні.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter