Уночі ЗСУ впродовж півгодини збили 6 ворожих дронів-камікадзе та вертоліт

На сході України захисники збили п’ять ворожих дронів-камікадзе Shahed-136

У ніч на суботу, 15 жовтня, на східному напрямку українські захисники збили п’ять ворожих дронів. За інформацією голови Дніпропетровської ОВА ВАлентина Резніченка, військові з повітряного командування «Схід» знищили над Дніпропетровською областю п’ять ворожих дронів-камікадзе Shahed-136. Три над Криворізьким районом, два – над Нікопольським.

Як повідомив міський голова Кривого Рогу Олександр Вілкул, вночі окупанти намагалися атакувати місто дронами-камікадзе, близько 1 години ночі їх збили над Нікопольським та Криворізьким районами.

«Росіяни усю ніч тероризували Нікопольщину… Поранили двох людей. Били з «Градів», «Ураганів» та важкої артилерії по трьох громадах – Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській. У нічний Нікополь прилетіло понад 50 російських снарядів. Поранені двоє людей – 35-річний чоловік та 42-річна жінка. Обоє у лікарні. Стан середньої тяжкості», – повідомив близько 7:30 суботи, 15 жовтня, Резніченко.

Фото Валентина Резніченка

Також він розповів, що пошкоджено понад 10 багатоповерхових та приватних будинків, транспортне підприємство, кілька магазинів, гаражний кооператив, та інші цивільні об’єкти.

У повітряних силах розповіли, що вночі 15 жовтня протиповітряна оборона Повітряних сил знищила сім повітряних цілей. Так, із 00:00 по 00:30 було знищено 6 дронів Shahed-136 та ударний вертоліт.

«Дві – на півдні країни: зенітними ракетними підрозділами «Південь» знищено дрон-камікадзе Shahed-136 та ударний вертоліт (тип уточнюється). На східному напрямку силами та засобами повітряного командування «Схід» знищено ще п’ять іранських дронів-камікадзе Shahed-136», зазначено в повідомленні.

У ПК «Південь» зазначили, що гелікоптер збили на Херсонщині.

Нагадаємо, що росіяни почали використовувати ще один тип іранських безпілотників: Shahed-131 менші за Shahed-136 і несуть менше вибухівки. Попри це, британці вважають, що дрони-камікадзе не допоможуть РФ досягнути своїх цілей в Україні. Раніше Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що ЗСУ збивають 85-90% іранських дронів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter