В Івано-Франківську заарештували активи російських бізнесменів на 70 млн грн

Суд арештував активи росіян у двох підприємствах з Івано-Франківської області. Йдеться про частки в статутних капіталах фірм на загальну суму близько 70 млн грн. За даними ДБР, фактичні власники фірм — громадяни Росії — керували підприємствами через офшорну компанію, намагалися приховати свою причетність до бізнесу в Україні, ухилялися від сплати податків та завдали збитків державі на десятки мільйонів гривень. Окрім арешту активів росіян, у фірм конфіскують майно.

Як у четвер, 13 жовтня, повідомила прес-служба ДБР, суд наклав арешт на корпоративні права у розмірі понад 90 відсотків статутного капіталу двох підприємств з Івано-Франківської області. Загальна вартість активів — близько 70 мільйонів гривень.

«Власниками цих підприємств є громадяни Росії, які намагалися це приховати аби уникнути конфіскації майна в дохід держави. Вони створили офшорну компанію, через яку контролювали виробничу діяльність. Також встановлено, що ці підприємства ухилялись від сплати податків», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом ухиляння від сплати податків цими підприємствами (ч. 2 ст. 212 КК України). У ДБР уточнюють, що сума збитків держбюджетові може становити десятки мільйонів гривень. Вирішується питання щодо їх передачі активів росіян в управління АРМА, також буде ініційовано спецконфіскація майна.

P.S. У понеділок, 5 грудня, прес-служба ДБР повідомила, що ці два підприємства росіян в Івано-Франківській області передали в управління АРМА. Йдеться про виробничо-складський комплекс поліетиленових і полівінілхлоридних труб та завод карбамідних смол загальною площею понад 18 тис. м2. Разом із тим розслідування щодо ухилення цими підприємствами від сплати податків ще триває.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter