Двоє туристів з Чехії заблукали і випадково перетнули кордон України

Прикордонники затримали двох туристів із Чехії, які заблукали під час походу Карпатами і випадково перетнули румунсько-український кордон. Заблукалих доставили до прикордонного відділу, нагодували, однак за нелегальний перетин кордону склали на чехів протокол.

Інцидент стався у вівторок, 17 серпня, на території Івано-Франківської області. Як повідомляє прес-служба Західного регіонального управління Державної прикордонної служби, двох туристів з Чехії виявили прикордонники відділу «Шибене» у Верховинському районі.

«Про появу поблизу українсько-румунського кордону двох невідомих прикордонникам повідомили працівники Верховинського національного природного парку. Двох заблукалих чоловіків у віддаленому районі українських Карпат. Як з’ясувалось згодом, туристи з Чехії втратили орієнтування на місцевості та збились з маршруту, внаслідок чого неумисно перетнули державний кордон з Румунії до України», — йдеться у повідомленні.

Стомлених чоловіків прикордонники доставили до відділку, надали їжу та можливість зігрітися після сильної зливи. За незаконний перетин кордону на чехів склали протокол. Розмір штрафу визначить суд.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter