Росіяни завдали ракетних ударів по Києву, є постраждалі

Окупанти обстріляли інфраструктурний об’єкт

Зранку у неділю, 5 червня, війська держави-терориста Росії завдали ракетних ударів по Києву. Про вибухи у Дніпровському та Дарницькому районах столиці повідомив у Telegram мер Віталій Кличко.

«Кілька вибухів у Дарницькому та Дніпровському районах столиці. Служби вже працюють на місці. Більш детальна інформація – пізніше…», – зазначив він.

Згодом Кличко уточнив, що ракетні удари були завдані по об’єктах інфраструктури. Унаслідок ударів постраждала одна людина, її госпіталізовано до лікарні.

«На даний момент жертв у результаті ракетних ударів по об’єктах інфраструктури немає. Одну постраждалу особу госпіталізували. Служби ще працюють на місцях, що зазнали атаки», – повідомив мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram.

Радник голови офісу президента України Сергій Лещенко повідомив, що російські удари в Києві завдавалися об’єктам «Укрзалізниці».

Крім того, як повідомили в Київській ОВА, вранці над Обухівським районом Київщини силами ППО збита російська ракета. Попередньо – травмованих та руйнувань немає.

«Увага! Сьогодні зранку над Обухівським районом силами ППО збита ворожа ракета. Попередньо – жертв та руйнацій немає. Інформація уточнюється. Просимо жителів залишатися в укриттях під час повітряних тривог», – повідомили у Київській ОВА.

У командуванні Повітряних сил ЗСУ повідомили, що окупанти здійснили пуски ракет з літаків Ту-95 з акваторії Каспійського моря. Українські зенітники збили одну крилату ракету, яка була випущена в бік Києва.

«5 червня, зранку ворог випустив декілька ракет у напрямку Києва. Близько 06.00 військовослужбовцями підрозділу зенітних ракетних військ повітряного командування «Центр» їх було виявлено та обстріляно – знищена одна крилата ракета», – йдеться у повідомленні.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк коментуючи сьогоднішні ранкові ракетні удари окупантів по Києву висловив думку, що ракетні удари по Києву мають лише одну мету – вбити якнайбільше українців.

«Поки хтось просить «не принижувати Росію», Кремль вдається до нових підступних атак. Сьогоднішні ракетні удари по Києву мають лише одну мету – вбити якнайбільше українців. Кожен такий акт тероризму має отримувати жорстку відповідь від європейських столиць – нові санкції, більшу зброю»,написав Подоляк на своїй сторінці у Twitter.

Оновлено 15:00. В «Укрзалізниці» підтвердили, що війська РФ у неділю вдарили по Дарницькому вагоноремонтному заводу, але жодних «танків», про які говорить російська пропаганда, там немає. В Генштабі ЗСУ зазначили, що столицю обстріляли ракетами Х-22 з акваторії Каспійського моря.

Додамо, що станом на 6:00 повітряну тривогу оголосили майже по всій території України, крім тимчасово окупованого Криму та Херсона.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter