Зеленський почав звільняти послів за провали на дипломатичному фронті

Володимир Зеленський закликав послів працювати на дипломатичному фронті так само активно, як солдати захищають Україну від російської навали

Президент Володимир Зеленський почав звільняти з посад послів України за незадовільну роботу на дипломатичному фронті. Зокрема, свою посаду вже втратила посолка України в Марокко Оксана Васильєва.

«Є ті, хто працює разом з усіма на оборону держави. На те, щоб Україна могла вибороти своє майбутнє. Ми цінуємо роботу кожної такої людини. А є ті, хто даремно витрачає час і працює тільки на те, щоб залишатись при посаді. Сьогодні я підписав перший указ про відкликання такої людини. Такого посла України. З Марокко. Також повернуто посла з Грузії», – сказав президент у відеозверненні, опублікованому ввечері 30 березня.

Він порадив шукати іншу роботу тим послам, які не долучаються до того, аби іноземні держави постачали в Україну зброю і посилювали чи вводили санкції проти Росії.

«Чекаю конкретних результатів найближчими днями від роботи наших представників у Латинській Америці, на Близькому Сході, у Південно-Східній Азії та країнах Африки. Таких же результатів днями чекаю від військових аташе. Дипломатичний фронт – це один із ключових фронтів. І всі там мають працювати максимально ефективно на перемогу й на допомогу армії. Як кожен наш захисник на полі бою, так і кожен на дипломатичному фронті», – наголосив Зеленський.

Зазначимо, що станом на ніч 31 березня указу про звільнення посла України в Марокко на сайті президента не було. Наразі посаду посла України в Марокко обіймає 63-річна Оксана Васильєва.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter