Росія вночі атакувала безпілотниками південь та центр України

У ніч на четвер, 12 жовтня, Росія вчергове атакувала критичну та цивільну інфраструктуру України дронами-камікадзе. З 33 запущених по Україні БПЛА сили ППО змогли збити 28, повідомили у прес-службі Повітряних сил.

«Усього зафіксовано пуски 33 «шахедів». Ворожі БпЛА летіли у різних напрямках, відтак протиповітряна оборона працювала у щонайменше шести областях України. До відбиття повітряної атаки залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби», – повідомили у прес-службі Повітряних сил.


Скільки дронів збила українська ППО за ніч
Українська ППО знищила 28 із 33 дронів / Інфографіка Повітряних сил

Зокрема, росіяни знову атакували Одеську область. БПЛА помітили в Ізмаїльському районі, розташованому на кордоні з Румунією. За попередньою інформацією, є влучання у припортовій зоні. Також внаслідок атаки постраждали приватні будинки, подекуди зайнялися пожежі. За попередніми даними, внаслідок обстрілу було поранено людину.

«Наші сили ППО збили 10 “шахедів” над Одещиною, проте, на жаль, є і влучання. В Ізмаїльському районі зафіксовані пошкодження припортової інфраструктури та житлових будинків. На місці виникли пожежі, їх вже ліквідовано. Постраждала одна людина. Жінка 1935 р.н. отримала термічні опіки», повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Очевидці на Миколаївщині та Черкащині також повідомили про вибухи. Чи відбулися влучання дронів, чи це була робота ППО, місцеві ОВА не уточнюють.

«Наші оборонці успішно мінуснули ударний дрон противника в небі над областю. Інший “шахед” поцілив у відкриту місцевість. Пожежу через загорання сухої рослинності ліквідовано», – повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім також підтвердив роботу ППО на Миколаївщині. За його словами, за ніч українській ППО вдалося знищити над областю чотири дрони-камікадзе.

Окрім того, у ніч на 12 жовтня окупанти здійснили ракетний удар на Харківщині. В результаті атаки було пошкоджено житловий будинок.

«Є попередня інформація про влучання по приватному житловому будинку. Наразі є відомо про одного пораненого та пожежу на місці “прильоту”», – повідомив мер міста Ігор Терехов.

За даними голови ОВА Олега Синєгубова, постраждалий отримав осколкові поранення. Після обстрілу за допомогою медиків звернулася жінка із гострою реакцією на стрес.