Браконьєр, хуліган та крадій в одній особі: на Буковині засудили буйного чоловіка

Незаконний вилов риби, грабіж, погрози та пошкодження майна працівника правоохоронного органу – за сукупністю злочинів буковинця засуджено до 3 років 8 місяців позбавлення волі

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

За публічного обвинувачення прокурорів Дністровської окружної прокуратури за вчинення хуліганства, грабежу, погроз та пошкодження майна працівника правоохоронного органу та незаконного зайняття рибним промислом (ч 1. ст 296, ч. 4 ст.186, ч. 1 ст. 345, ч. 1 ст. 347, ч. 1 ст. 249 КК України) громадянина за сукупністю вироків засуджено до 3 років 8 місяців позбавлення волі та 17000 гривень штрафу.

Крім того, суд задоволив цивільний позов прокурора та зобов’язав обвинуваченого відшкодувати понад 300 тис. грн завданої незаконним виловом риби шкоди.

Прокурори довели, що у травні 2023 року у нерестовий період чоловік незаконно виловив риболовною сіткою з Дністровського водосховища близько 200 рибин. Навколишньому середовищу завдано шкоди на понад 300 тис. грн.

Також встановлено та доведено, що у січні минулого року обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, відкрито викрав з магазину підакцизні товари, а після прибуття правоохоронців погрожував працівнику поліції фізичною розправою та пошкодив його формений одяг.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Дністровського районного відділу поліції.


672

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *