Глава МЗС Польщі екстрено їде до Києва через концентрацію військ РФ на кордоні з Україною

Глава МЗС Польщі екстрено їде до Києва через концентрацію військ РФ на кордоні з Україною
У четвер, 8 квітня, глава МЗС Польщі Збігнєв Рау екстрено відвідає Київ з офіційним візитом через концентрацію військ Росії на кордоні з Україною.

Про це повідомили в польському зовнішньополітичному відомстві.

“Збігнєв Рау зробить надзвичайний терміновий візит до Києва у зв’язку з загрозою миру на кордонах України”, – йдеться в повідомленні в Twitter.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак 30 березня під час виступу в Раді сказав, що Росія стягує до кордону з Україною військові сили і засоби. Зараз уздовж держкордону України розміщено 28 батальйонних тактичних груп озброєних сил РФ.

За даними української розвідки, Росія готує широкомасштабні провокації на сході України.

У США висловили стурбованість маневрами російських військ і їх нарощуванням на кордоні з Україною, зазначивши, що мова йде не про навчання.

За інформацією видання Politico, європейське командування збройних сил США привело підрозділи в максимальну боєготовність через стягування армії РФ до кордону з Україною.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав, що РФ “переміщує війська на своїй території на свій розсуд” і це “не повинно нікого турбувати”.

26 березня в районі Шумів в результаті обстрілу з боку окупаційних сил РФ загинули четверо українських військових, ще двоє були поранені.У США висловили стурбованість маневрами російських військ і їх нарощуванням на кордоні з Україною, зазначивши, що мова йде не про навчання.

5 квітня на Донбасі загинули двоє українських військових, 6 квітня – ще двоє.

Президент Володимир Зеленський анонсував переговори з усіма лідерами “нормандської четвірки”. За словами глави ОП Андрія Єрмака, переговори України, Франції та Німеччини пройдуть найближчим часом.


0