Які медогляди потрібні для вступу в 1 клас: роз’яснення Нацслужби здоров’я

Які медогляди потрібні для вступу в 1 клас: роз’яснення Нацслужби здоров’я
Національна служба здоров’я України дала роз’яснення, які медичні огляди потрібно пройти дітям для зарахування їхніх дітей у перші класи.

Повідомлення про це з’явилося на фб-сторінці служби.

Зокрема, для вступу в 1 клас потрібно подати медичну довідку № 086-1/о. У ній міститься висновок про стан здоров’я дитини, діагноз, групу на фізкультурі та рекомендації відповідно до клінічного протоколу медичного догляду за дітьми віком від 3 до 17 років.

Такі довідки видає сімейний лікар або педіатр, з яким у дитини укладена декларація. Також цей лікар спрямовує дитину до вузьких спеціалістів, чиї висновки також потрібні для огляду.

Перед вступом у 1 клас потрібно відвідати таких лікарів та здати такі аналізи:

дитячий хірург;

дитячий ортопед-травматолог;

дитячий офтальмолог;

стоматолог;

інші спеціалісти за показаннями;

аналіз крові на гемоглобін;

інші аналізи за показаннями.

Діти, які вже навчаються в школі, мають проходити медичний огляд раз на рік, але не обов’язково перед початком навчального року.

Із 7 до 17 років проходити вузьких спеціалістів та здавати аналізи потрібно лише за необхідністю. Потрібні консультації та аналізи для кожного віку підкаже педіатр чи сімейний лікар.

Також у службі наголошують, що медичні огляди учнів входять до Програми медичних гарантій і є безоплатними. Для консультації вузьких спеціалістів педіатр чи сімейний лікар створить електронне направлення. З ним потрібно звернутись до будь-якого медичного закладу, який має договір з НСЗУ на надання амбулаторної допомоги.

Водночас, направлення не потрібне для гінеколога дитячого та підліткового віку, підліткового психіатра, нарколога, дитячого стоматолога та лікаря, в якого під наглядом перебуває дитина з хронічними захворюваннями.


0