В Україні гряде четверта хвиля COVID-19: МОЗ закликало до продовження карантину

В Україні гряде четверта хвиля COVID-19: МОЗ закликало до продовження карантину
Наразі ситуація з коронавірусом в Україні стабілізувалася, проте вже восени в країні очікується третя хвиля захворювання. Держава планує продовжити карантин, проте будуть внесені певні зміни. Українці продовжать носити маски в приміщеннях і дотримуватися соціальної дистанції навіть у тому випадку, якщо більшість профілактичних заходів скасують. Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

У ефірі програми Сніданок з 1+1 він розповів про те, що МОЗ закликає продовжити протиепідемічний режим в Україні. Профілактичні заходи скорегують, однак українці будуть і надалі носити захисні маски і дотримуватися соціальної дистанції.

“Карантин треба продовжувати, але ми його коригуємо. Наразі багато країн пом’якшують обмеження, Але жодна не знімає їх повністю. Принаймні, у нас залишатиметься масковий режим в приміщеннях і соціальна дистанція, навіть якщо більшість заходів, спрямованих на протидію коронавірусу, будуть скасовані. Навіть США залишають вимогу про носіння масок незважаючи на великі темпи вакцинації. Це звичайна практика”, – розповів Кузін.

Також він додав, що згідно з планами Міністерства, в Україні до кінця літа мають намір вакцинувати близько 5 мільйонів українців. Нова хвиля коронавірусу буде вже восени. У відомстві сподіваються, що цього року картина захворюваності зміниться на краще.

“Ми розуміємо, що ГРВІ переважно з’являються наприкінці осені і початку зими. Сподіваємося, що ця хвиля буде мінімальною – не такою, як восени минулого року. Це може бути зарахунок того, що є частина людей, які вже перехворіли, а інша частина – вакцинована”, – підкреслив Ігор Кузін.


11