«Свати-7»: у РНБО відмовилися повідомити долю серіалу, який крутять у Росії

Рада національної безпеки й оборони відмовилася повідомити, чи заборонить серіал “Свати-7”, виробництва компанія “Квартал 95”, що транслюється на підсанкційному телеканалі “Росія-1”.

Про це свідчить відповідь РНБО на запит “Українських Новин”.

Агентство запитувало інформацію про те, чи буде заборонено серіал “Свати-7” в Україні, чи проводила РНБО перевірку щодо того, як серіал в обхід санкцій потрапив до російського ефіру, і якщо ні, то чи проводитиметься така перевірка.

Також видання запитувало інформацію про те, чи РНБО зверталася до правоохоронних органів для розслідування цих обставин у рамках кримінального провадження.

“Питання вашого листа не містять прохання про отримання відображеної та задокументованої Апаратом РНБО України інформації, і тому цей лист не є запитом на отримання публічної інформації. При цьому повідомляємо, що, згідно зі статтею 5 закону України “Про санкції”, Рада національної безпеки й оборони Україна розглядає питання щодо застосування, скасування та внесення змін до санкцій виключно за пропозицією Верховної Ради України, президента, Кабінету Міністрів, Національного банку та Служби безпеки України”, – йдеться у відповіді РНБО.

У відомстві додали, що в разі надходження від уповноваженого суб’єкта пропозиції щодо застосування санкцій вона в установленому порядку буде винесена на розгляд РНБО.


5