Як подати річну декларацію ФОП через Дію за чотири кліки

У 2021 році команда Мінцифри разом із Державною податковою службою презентували перші податкові послуги в Дії для ФОПів-спрощенців.

Можна сплатити податки та збори, переглянути попередні декларації та розрахунки з бюджетом для ФОП 1−3 груп без найманих працівників на спрощеній системі оподаткування в застосунку чи на порталі.

Такої простоти у складному питанні сплати податків в Україні ще не було. Усе максимально зрозуміло за мінімальної кількості полів для заповнення. Дія вже знає рахунки, куди сплачувати. Декларації також спростилися. Замість кількох сторінок та понад тридцяти полів треба відповісти лише на 4 запитання та внести суму доходу.

З минулого тижня ФОПи 1−3 групи можуть подати річну декларацію просто в застосунку Дія. Усього за кілька кліків. Це неймовірно зручно, коли є можливість подати звіт самому, швидко, без необхідності штурхати бухгалтера платних сервісів.

Загалом річна декларація займає три сторінки, у якій треба правильно заповнити необхідні поля. Але ми зробили так, щоб можна було ввести лише суму доходу, а вся інша інформація в декларації заповнюється автоматично.

Усе працює дуже просто. У застосунку треба вибрати Послуги, розділ Податки ФОП та пункт Декларації. Для 1−2 групи треба ввести суму доходу за рік та контактні дані. Для 3 групи — суму доходу за 4 квартал. Дія автоматично підтягне дані, які необхідні для всіх груп. Далі підписуєте декларацію Дія.Підписом і все — вона надсилається в податкову. Це займає менше хвилини часу.

Усі дані та суми в декларації редагуються. Тому ви можете самі виправити за необхідності. Внизу під кнопкою Підписати та надіслати можете завантажити PDF-файл із попередньою версією декларації, щоб перевірити заповнені поля.

Ці інструменти вже під рукою і доступні в будь-який момент.


0