Зеленський затвердив стратегію забезпечення держбезпеки: РФ визначили як загрозу

Президент України Володимир Зеленський затвердив стратегію забезпечення державної безпеки.

Відповідний указ №56/2022 від 16 лютого “Про рішення Ради нацбезпеки і оборони від 30 грудня 2021 року “Про стратегію забезпечення державної безпеки” опублікований на сайті глави держави.

Відтак президент постановив увести в дію відповідне рішення РНБО та затвердити стратегію забезпечення державної безпеки.

Зокрема, у тексті стратегії йдеться, що Російська Федерація для реалізації власних стратегічних цілей в Україні, у тому числі компрометації її державності, продовжує гібридну війну, системно застосовує політичні, економічні, інформаційно-психологічні та інші засоби, кібератаки.

“Окупаційна адміністрація РФ, яку створюють її державні органи і структури, функціонально відповідальні за управління тимчасово окупованими територіями України, та підконтрольні РФ самопроголошені органи, що узурпували виконання владних функцій на тимчасово окупованих територіях України, грубо порушують принципи та норми міжнародного права й свободи людини і громадянина, їхня діяльність загрожує державній безпеці України”, – йдеться у документі.

Крім того, у ньому наголошується, що “деструктивна пропаганда як ззовні, так і всередині України, використовуючи суспільні протиріччя, розпалює ворожнечу, провокує конфлікти та підриває суспільну єдність”.

Зеленський доручив Кабінету міністрів затвердити план заходів з реалізації стратегії та забезпечити його виконання за участю суб’єктів гарантування державної безпеки.

Контроль за виконанням рішення РНБО покладено на його секретаря Олексія Данілова.


143