Із в’язниці випустять засуджених учасників бойових дій – Венедіктова

Генпрокурор Ірина Венедіктова розповіла, що в’язні, яких відпустять з тюрми воювати за Україну, хочуть боронити батьківщину, мають значний бойовий досвід у зоні АТО у 2014-2015 роках і є запеклими противниками “русского мира”.

Про це у відеозверненні Венедіктова повідомила на своїй сторінці у Facebook.

“Перше – це не масова акція, а дуже виважений і точковий крок. Населенню хвилюватися за те, що через це “криміналітет” заполонить вулиці, не варто. А тим, хто відбуває покарання, сподіватися на “день відкритих дверей” теж. Кожен із звільнених має значний бойовий досвід у зоні АТО у 2014-2015 роках”, – написала Ірина Венедіктова.

У генпрокуратурі будуть визначатися щодо кожного індивідуально.

“Всі вони є запеклими противниками “русского мира”, а один із них – взагалі автор відомої пісні українських вболівальників про головного агресора. Щодо кожного індивідуально були оцінені всі ризики та визначені механізми контролю за ними”, – написала генпрокурор.

Вона також наголосила, що в Україні достатньо воїнів: за два дні мобілізували майже 100 тисяч громадян, половина з яких – резервісти тероборони.

Водночас вона додала, що захищати Батьківщину – не тільки обов’язок, а й право, тож “особи, які оступилися, але хочуть допомогти боронити рідну землю, заслужили цей шанс”.

Венедіктова також додала, що прокурори по всій країні знімають арешти та передають на потреби ЗСУ і Нацгвардії техніку, озброєння і пальне, вилучені під час розслідування кримінальних проваджень.


0