Судячи з перехоплених розмов окупантів, вони розбиті емоційно, – Монастирський

З кожним днем війни дух українських захисників лише зростає.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Телефонні розмови, які перехоплює Національна поліція України, свідчать про те, що дух російських загарбників занепадає.

“Окупанти розбиті емоційно, виснажені, вони знають, що з кожного вікна по них стрілятимуть, що кожен громадянин готовий із ними воювати. Російські військові сплять по 2–3 години на добу. Вони перелякані”, – зазначив Монастирський.

За його словами, Міністерство внутрішніх справ разом із ЗСУ продовжує чинити жорсткий опір окупанту. Нацгвардійці героїчно відбивають атаки ворога у різних куточках нашої країни.

“Бої за Харків, Гостомель та Маріуполь увійдуть у підручники історії. Поліцейські спільно з нацгвардійцями знешкоджують диверсантів та протидіють мародерам. Разом із місцевим населенням зупиняють танки, блокують пересування колон ворожої техніки, женуть ворога з нашої рідної землі”, – додав міністр.

Монастирський зауважив, що прикордонники першими взяли на себе ворожий вогонь. Зараз вони проводять величезну роботу з біженцями, які шукають порятунку від війни за кордоном.

“Рятувальники ДСНС під обстрілами з російських градів кожного дня гасять пожежі, титанічними зусиллями витягують з-під завалів дітей та дорослих, проводять евакуацію населення”, – заявив міністр.

За його словами, кіберполіцейські та IT-волонтери ведуть потужну боротьбу в діджитал-просторі. Вони вже “поклали” десятки онлайн-ресурсів уряду країни-агресорки, найбільших російських пропагандистських ЗМІ та банків. Монастирський додав, що він пишається усіма, хто зараз боронить Україну.

“У ваших діях – справжній патріотизм, гідність, честь, мужність та єдність. Ми точно знаємо, кого й що захищаємо! За нами правда! Ми точно переможемо, адже ми — на своїй землі! Слава Україні!”, – підсумував міністр.


148