На підступах до Києва серйозні захисні укріплення: як живе столиця у важкий час

На підступах до Києва дуже серйозні захисні укріплення, навряд чи росіяни зможуть пройти. З кожним днем місто все більше укріплюється та готується до оборони.

Про це кореспондентці molbuk.com розповів київський журналіст Володимир Ніколаєць.

За словами чоловіка, про якісь спроби ворога оточити місто він нічого не чув.

“Вночі з дванадцятої до третьої години були чути вибухи. Періодично гуділи сирени, але ми вже звикли до них”, – каже Володимир.

У Києві на вулицях багато блокпостів, де стоять нацгвардійці, бійці територіальної оборони, поліцейські.

“Добре спрацьовує протиповітряна оборона. Збивають усе, на місто нічого не падає. Нині вночі збили кілька російських безпілотників. На підступах до Києва вириті глибокі бліндажі, стоять бетонні блоки. Дуже серйозні захисні укріплення, навряд чи росіяни зможуть пройти. З кожним днем місто все більше укріплюється та готується до оборони”, – розповідає Володимир.

Незважаючи на складну ситуацію, у Києві поступово почали відкриватися маленькі магазинчики і кав’ярні.

“На вулицях можна побачити більше людей. Відкриті не лише супермаркети, а й маленькі магазинчики і кав’ярні. Збільшився асортимент продуктів, зокрема молочних. Нині ми купили кефір, сметану, масло, рис, хліб. З’явилися також торговці овочами на вулицях. В однієї жінки придбали картоплю та яблука. Метро працює лише там, де лінії проходять під землею. Їздять маршрутки, правда, їх значно менше, ніж було раніше. Таксі коштує дорого”, – каже Володимир.


293