Путіну буде складно створити мобілізовані резервні сили – Інститут вивчення війни

Російська мобілізаційна система намагається виконати завдання, яке поставив президент Росії Володимир Путін, і, швидше за все, не зможе створити мобілізовані резервні сили навіть такого низького рівня, якщо Кремль не зможе швидко вирішити фундаментальні та системні проблеми.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.

“Російські військові центри, військові служби та місцеві адміністрації мобілізують чоловіків, які не відповідають заявленим Кремлем критеріям, особливо обіцянці Шойгу, що в пріоритеті ті, хто має “бойовий досвід”. Російські опозиційні ЗМІ та канали Telegram повідомляють, що Кремль має на меті завершити цю часткову мобілізацію до 10 листопада і що Кремль прагне мобілізувати 1,2 млн чоловіків замість публічно оголошених 300 тис. Але підтвердження цієї інформації немає”, – пише Інституту вивчення війни.

Аналітики передбачають, що міністерство оборони Росії вирішить деякі з найгірших проблем і налагодить роботу з мобілізації

“Виклики та помилки в перші дні проведення мобілізації під час невдалої війни не дивують, хоча вони свідчать про те, що російська військова мобілізаційна інфраструктура була не краще підготовлена до великої війни, ніж російські збройні сили. Тим не менш, можна припустити, що міністерство оборони Росії вирішить деякі з найгірших проблем і налагодить роботу з мобілізації. Крім того, можливо також, що велика частина часткової мобілізації відбувається більш-менш за планом”, – кажуть аналітики ISW.

Сьогодні, 08:57
Коментарів
0

213