Білоруська ППО два тижні не помічала дрон партизанів у Мачулищах

Об’єднання колишніх білоруських силовиків BYPOL у відповідь на заяви офіційного Мінська про «найкращу ППО» оприлюднило відео, на якому безпілотник сідає на російський військовий літак А-50, який згодом, імовірно, зазнав атаки БПЛА.

«Нещодавно диктатор вкотре розповідав своїм пропагандистам, що має найкращу ППО та засоби проти дронів. Тому всі військові об’єкти нібито перебувають у повній безпеці. Яка ситуація насправді яскраво демонструє відео, передане бойовою групою учасників плану “Перемога”», – йдеться в повідомленні об’єднання, опублікованому в Telegram.

За даними BYPOL, білоруські партизани протягом 2-х тижнів за допомогою дронів цивільного призначення вели авіарозвідку на військовому аеродромі «Мачулищі».

«Під час однієї з успішних операцій з розвідки дрон не тільки залітав на територію вказаного аеродрому, пролітав поблизу російського військового літака А-50У, а навіть сідав на його радіолокаційну станцію («тарілку»)», – додали партизани.

У BYPOL не уточнюють, коли саме було знято це відео.

26 лютого стало відомо про інцидент на військовому аеродромі в Мачулищах під Мінськом. Telegram-канал об’єднання колишніх білоруських силовиків ByPol повідомив, що білоруські партизани за допомогою безпілотників підірвали російський військовий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 на військовому аеродромі, розташованому за 12 кілометрів від Мінська. За даними ByPol, в результаті двох вибухів були пошкоджена передня і центральна частини літака. Там стверджували, що пошкодження серйозні, «літак нікуди не полетить».

Пізніше в інтернеті опублікували супутникові фотографії літака. На них було видно, зокрема, темні плями на крилах. Якихось серйозних ушкоджень, як свідчать фотографії, літак не зазнав, та його фюзеляж, імовірно, обгорів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter