Україна та Литва спростили обмін водійських посвідчень

Литва стала шостою країною, в якій можна обміняти посвідчення водія

Україна спільно з Литвою запровадили спрощену процедуру обміну водійських прав. Водії зможуть обміняти посвідчення без складання додаткових іспитів, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у п’ятницю, 5 травня.

Відповідну угоду про обмін посвідчень ухвалив Кабінет міністрів. Відтепер українці у Литві зможуть обміняти свої посвідчення, не складаючи теоретичних та практичних іспитів.

«Обмін водійських прав буде відбуватися без складання теоретичних і практичних іспитів. Це заощадить час і зусилля тисяч людей. Для обміну слід лише подати документ про постійне проживання в країні, оригінал посвідчення та дійсну медичну довідку», – повідомив Денис Шмигаль.

Зазначимо, раніше лише в кількох країнах Європи можна було обміняти водійське посвідчення. Такі послуги можна отримати у Польщі, Чехії, Словаччині, Туреччині та Німеччині, а відтепер і в Литві.

Водночас 2 травня Міністерство внутрішніх справ вирішило посилити контроль за складанням як теоретичних, так і практичних екзаменів з водіння. За його словами, класи, де складають теоретичні іспити, до кінця цього року будуть обладнані камерами без сліпих зон. Вони дозволять ідентифікувати обличчя кожної людини, яка прийде складати екзамен.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter