У США озброєний військовий відкрив вогонь по людях, 18 загиблих

Чоловіка ідентифікували – ним виявився інструктор із вогнепальної зброї та військовослужбоовець-резервіст

У ніч на четвер, 26 жовтня, в американському штаті Мен невідомий озброєний чоловік відкрив вогонь по мирних людях. Внаслідок стрілянини, яка відбулася у місті Льюїстон, загинуло 18 людей, повідомило CNN із посиланням на правоохоронців.

За даними джерела видання, підозрюваний, який відкрив вогонь на вулицях міста, залишається на волі. Чоловік стріляв у людей утрьох різних точках міста – біля кафе, боулінгу та супермаркету.

Правоохоронці встановили особу чоловіка – ним виявився 40-річний Роберт Кард, який сертифікованим інструктором із вогнепальної зброї та служить у резерві армії США.

Масова стрілянина забрала життя щонайменше 22 осіб, ще до 60 отримали поранення. Наразі поліція закликала місцевих мешканців не виходити з дому, поки нападник перебуває на свободі.

Про стрілянину у Льюїстоні повідомили президента США Джо Байдена. Наразі коментарів та заяв від Білого дому щодо нападу немає.

Оновлено. Чоловіка, який влаштував стрілянину у США, знайдено мертвим. Про це пише BBC.

За даними CBS News, тіло 40-річного Роберта Карда знайшли поряд із центром з переробки сміття. Як повідомляють джерела AP у поліції, він міг накласти на себе руки. Співрозмовники журналістів також повідомили, що в будинку, пов’язаному з підозрюваним, було знайдено записку, в якій йшлося про самогубство. Вона була адресована синові Карда. У будинку також було знайдено мобільний телефон підозрюваного.