Кіпр оновив правила в’їзду для вакцинованих туристів

Кіпр оновив правила в'їзду для вакцинованих туристів
Влада Кіпру вирішили спростити процедуру для відвідувачів, щоб не гаяти їхній час перед початком літнього сезону. Відповідно до нововведень громадяни інших держав зможуть позасмагати на пляжах Середземного моря, без проходження тесту на Covid-19 і самоізоляції опісля прибуття.

Міністерство охорони здоров’я острову підкреслює, що це стосується туристів із єврозони. Зокрема, вакцинованих, які мають підтвердження щеплення в ЄС, державах єврозони (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія), а також Швейцарії, ізраїлю, Великобританії, Росії, ОАЕ, Йорданії, Лівану, Єгипту, Білорусі, Сербії, Катару, Бахрейну, США, Вірменії, Грузії, Канади, Кувейту та України.

Серед дозволених вакцин вони перераховують такі препарати: Pfizer, BioNTech, AstraZeneca, Moderna, Janssen, Sputnik V. Громадяни мають отримати відповідно дві дози. У разі виконання повністю всієї процедури, відвідувачі можуть летіти до Кіпру вже через тиждень після вакцинування. А якщо хтось отримав одну дозу Janssen, то ― через два тижні. Також пасажирам слід заповнити бланк CyprusFlightPass за дві доби до вильоту.

Українці вже можуть збирати валізи до Чорногорії, Болгарії та Греція. Наших громадян будуть допускати до в’ізду, маючи Covid-паспорт (документ, який підтверджує проходження вакцинування).


530