Розвідка США розсекретила план можливого вторгнення Росії в Україну – ЗМІ

Офіційні особи США кажуть, що мають докази того, що Росія розробила план, схвалений на високому рівні в Москві, щоб створити привід для вторгнення в Україну, повідомляє The Washington Post.

Деталі плану були розсекречені американською розвідкою і, як очікується, будуть розкриті адміністрацією Байдена в четвер, повідомили виданню троє людей, знайомі з цим питанням.

За інформацією співрозмовників видання, можлива операція включатиме трансляцію зображень жертв серед цивільного населення на сході України — і, можливо, за кордоном у Росії — для широкої аудиторії, щоб викликати привід для вторгнення в Україну.

За словами одного американського чиновника, який побажав залишитися анонімним, поки неясно, чи будуть ці втрати реальними чи фейковими.

Люди, знайомі з планом, кажуть, що його було розроблено російськими спецслужбами і він перебуває на завершальній стадії підготовки.

WP уточнює, що цей план пов’язаний з іншими змовами, розкритими західною розвідкою, але відокремлений від них.

“Звичайно, всі вони пов’язані, але це конкретна операція, призначена для створення потенційного приводу”, — заявив один з американських чиновників, який знайомий із цим питанням.


169