Ситуація на Луганщині: окупанти безупину гатять по містах, є убиті та поранені, – Гайдай

На Луганщині загострення. Росіяни без зупину гатять по мирних містах.

Про це повідомляє на своїй фб-сторінці голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Під час обстрілів двоє людей загинуло, п‘ятеро постраждало, 21 людину врятували з-під завалів та пожеж. Обстріли не зупиняються і зараз. Лисичанськ росіяни обстрілюють з артилерії, по Попасній гатять із авіації.

Внаслідок потужних обстрілів Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська, Кремінної пошкоджено близько 18 об’єктів, з них шість багатоквартирних та шість приватних житлових будинків, будівля Управління патрульної поліції, господарчі споруди, гаражі, об’єкти інфраструктури, автомобілі.

Також внаслідок ворожого обстрілу під час виконання службових обов’язків загинув поліцейський.

Пізніше Сергій Гайдай дописав, що побачив фото двох постраждалих дітей із Лисичанська і не міг стримати емоцій.

“Побачивши фото двох постраждалих маленьких янголяток з Лисичанська – стриматися неможливо… Яким би сильним ти не був, це розриває… Майже 2 і майже 8 рочків… Маленькі тіла і купа вбивчого заліза…скільки болю… Боже, збережи їм життя! Немає слів, щоб описати жахіття, яке нелюди зробили з дітьми. Таке не пробачається, за таке тільки одна кара! Світ, скільки дітей мають загинути, аби ви закрили небо?” – написав Гайдай.

А ще через деякий час Сергій Гайдай зазначив, що “ситуація на Луганщині важка. Обстріли не вщухають. Під ворожим вогнем всі вільні міста області. Орки умисно обстрілюють житлові квартали”.


239