У Харкові слідчі направили до суду обвинувальний акт щодо чоловіків, які чинили опір та погрожували поліцейським

Під час реагування на виклик у Салтівському районі міста Харкова щодо порушення тиші під час дії комендантської години двоє чоловіків почали нецензурно висловлюватися, чинити опір поліцейським та погрожувати насильством. 

Слідством встановлено, що у вересні 2023 року патрульні поліцейські отримали виклик щодо порушення тиші під час дії комендантської години. Після виїзду на місце події було встановлено, що четверо громадян гучно слухали музику у стані алкогольного сп’яніння. Чоловіки 29 та 35 років на вимогу поліцейських припинити правопорушення почали нецензурно висловлюватися, чинити опір патрульним та погрожувати насильством. На повторну вимогу припинити незаконні дії зловмисники не відреагували. Під час спроби нападу на поліцейських та завдання ударів кулаками, один із правоохоронців застосував табельну вогнепальну зброю та здійснив попереджувальний постріл вгору для подання сигналу тривоги та виклику допоміжних сил. Протиправні дії зловмисників були припинені після прибуття додаткових сил поліції.

28 березня 2024 року слідчі Харківського РУП № 2 повідомили чоловікам про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків) та ч. 1 ст. 345 (погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт направлений до суду.

Відділ комунікації поліції Харківської області 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *