Фермери Харківщини можуть отримати компенсацію за розмінування

Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Кабінет Міністрів України затвердив для аграріїв 80% відшкодування вартості послуг державних та приватних операторів протимінної діяльності. Йдеться як і про власні земельні ділянки сільськогосподарського призначення, так і орендовані. 

«Вкрай важлива ініціатива для наших агровиробників, адже Харківська область залишається найзабрудненішою вибухонебезпечними предметами. Фактично або потенційно заміновано понад 1,2 млн гектарів земель, з них понад 570 тис. гектарів — саме ділянки сільськогосподарського призначення», – розповів Олег Синєгубов. 

Начальник ХОВА підкреслив, що запроваджене рішення має дати поштовх до розвитку галузі – збільшити кількість гуманітарних саперів і нових машин для розмінування. Цьогоріч на відповідну програму компенсації витрат у держбюджеті вже закладено 3 млрд грн. Вартість послуги визначається на відкритих торгах в системі Prozorro.

«Висловлюю вдячність за увагу до Харківщини Президенту України Володимиру Зеленському, Кабінету міністрів України, зокрема Першому віцепрем’єр-міністру — Міністру економіки України Юлії Свириденко», – сказав Олег Синєгубов.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *