Олег Синєгубов з робочим візитом відвідав Лозівський район

Начальник Харківської ОВА спільно з головою Харківської облради Тетяною Єгоровою-Луценко провів робочу нараду із керівництвом районної та міської військових адміністрацій, оглянув медичні установи у громадах та поспілкувався з працівниками закладів охорони здоров’я.

«Плідна взаємодія РВА, органів місцевого самоврядування, благодійних організацій і громадськості є запорукою розвитку громад та економічного зростання Харківщини. Завдяки Збройним силам України, які щодня протистоять ворогу й боронять нашу землю від окупантів, Лозівський район залишається міцним і надійним тилом, що допомагає відновлювати добробут в регіоні», – сказав Олег Синєгубов.

Він також додав, що напрямок охорони здоров’я та реабілітаційних послуг населенню сьогодні є одним із пріоритетних. 

Під час поїздки начальник Харківської ОВА оглянув Центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Сяйво життя» у Лозівській громаді. У 2020 році Центр отримав ліцензію на проведення медичної практики за напрямками організація та управління охороною здоров’я, педіатрія.

«Вдячна команді Лозівської громади, усім, хто не зважаючи на виклики війни, працює задля того, щоб забезпечити комфортне життя жителів громади, задля нашої Перемоги», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.  

У грудні 2023 року заклад було повністю реорганізовано, а персонал переорієнтовано у відповідності до сучасних викликів. Наразі у центрі працюють 17 кваліфікованих фахівців, які здійснюють комплекс реабілітаційних послуг для дітей та молоді з інвалідністю.

Завдяки обласному проєкту «Разом у майбутнє» на суму 1,5 мільйона гривень у 2021 році було створено відділення соціальної реабілітації для молоді з інвалідністю після 18 років. 

«У 2023 році спільно з партнерами GIZ був реалізований проєкт «Розвиток в умовах кризи». Міжнародні партнери передали Центру 8 ноутбуків, у подальшому планується створення комп’ютерного кабінету для неформальної освіти дорослих осіб з інвалідністю», – розповів голова Лозівської громади Сергій Зеленський  . 

У Краснопавлівці Лозівської громади відкрилася сучасна амбулаторія загальної практики сімейної медицини. У медзакладі за кошти громади провели ремонт, встановили сучасне обладнання й альтернативне джерело живлення. 

«Крім лікарів сімейної медицини у амбулаторії надають послуги гинеколог, стоматолог, хірург», – розповів директор Лозівського центру первинної медико-санітарної допомоги Олексій Євсєєв.

Від міжнародних партнерів Лозівському відділенню екстреної медичної допомоги у Краснопавлівці передали карету швидкої допомоги й відповідне обладнання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *