Мобільний клас безпеки продовжує свою подорож навчальними закладами Чугуївського району

Пунктом призначення цього разу став Мосьпановський ліцей Малинівської громади.

Інспекторка ювенальної превенції Юлія Денисенко разом з працівниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій навчали учнів правил безпечної поведінки під час різних екстремальних ситуацій в умовах воєнного стану.

Діти дізналися про основні правила дорожнього руху. В ході вікторини згадали значення дорожніх знаків. Також дізналися про необхідність використання світловідбиваючих аксесуарів, щоб водії здалеку могли побачити людину у темну пору доби.

На уроці учням розказали про алгоритм дій під час оголошення сигналу «Повітряна тривога».

Рятувальники розказали школярам про правила пожежної та мінної безпеки. Закликали не гратися з сірниками та запальничками, бути обережними при використанні побутових електроприладів. Пояснили, чому не слід підходити до підозрілих предметів, зброї, боєприпасів. Попросили відразу сповіщати про такі знахідки дорослих чи телефонувати за номерами спеціальних служб.

Аби діти краще засвоїли теоретичні знання з безпеки життєдіяльності, вчителі-правоохоронці показали їм цікаві тематичні відео.

Наостанок ліцеїсти згадали усі номери спеціальних служб, які діють на території України: «101» – ДСНС, «102» – Національна поліція, «103» – швидка медична допомога, «104» – аварійна служба газу.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *