У Харкові слідчі повідомили про підозру директору підприємства у порушенні спеціальних правил, що привели до забруднення атмосферного повітря

Більше ніж півроку завод здійснював понаднормативні викиди забруднюючих речовин у повітря без відповідного дозволу. На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Слідчим відділенням відділу поліції № 1 Харківського районного управління поліції № 3 під процесуальним керівництвом Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 241 (забруднення атмосферного повітря) Кримінального кодексу України.

В ході розслідування правоохоронці встановили, що керівництво товариства з обмеженою відповідальністю, що займається виробництвом коксу та коксопродуктів, організували виробничий цикл з грубими порушеннями екологічних норм. Більше ніж півроку завод здійснював понаднормативні викиди забруднюючих речовин у повітря без відповідного дозволу.

Посадовці підприємства раніше вже притягувалися до адміністративної відповідальності за недотримання вимог щодо охорони атмосферного повітря. Однак, й далі продовжили ігнорувати приписи державних контролюючих органів щодо обов’язкового отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин.

24 березня директору підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину. За його скоєння передбачене покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого. Вживаються заходи по встановленню і притягненню до відповідальності всіх посадовців, причетних до забруднення атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров’я людей та довкілля речовинами, відходами промислового виробництва внаслідок порушення спеціальних правил.

Відділ комунікації поліції Харківської області