Вакциною CoronaVac на Харківщині щеплюватимуть маломобільних громадян та працівників, залучених до проведення ЗНО. Айна Тимчук

Голова Харківської ОДА повідомила, що щеплення CoronaVac/Sinovac Biotec, яку область отримала 13 квітня, розпочнеться найближчими днями.

Загалом регіон отримав 8520 доз вакцини CoronaVac – їх достатньо для щеплення 4260 осіб.

«Ця вакцина призначена для проведення щеплення маломобільних груп населення та їхніх опікунів, а також працівників, які будуть залучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Щеплення проводитимуть мобільні бригади, які працюють і з вакциною Covieshield. Для роботи з новою вакциною вони пройшли відповідні навчання. Наразі Департамент охорони здоров’я визначає алгоритм проведення щеплень вакциною CoronaVac, вона розпочнеться найближчими днями», – розповіла Айна Тимчук.

Вона також зазначила, що наразі в області триває процес щеплення вакциною Covieshield: станом на ранок 13 квітня щеплення отримали 14329 осіб, з них у місті Харкові – 4479.

Вакцинація CoronaVac/Sinovac Biotec проводитиметься у два етапи: ревакцинацію другою дозою робитимуть за 28 днів після першого щеплення.

За інформацією директорки КП «Обласний аптечний склад» Ірини Шигун, вакцина зберігається при температурному режимі +2…+3 градуси, термін зберігання становить 24 місяці.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація