Шевченківський район м. Харкова: під час ліквідації пожежі у житловій п’ятиповерхівці врятовано 1 людину та ще 15 евакуйовано

09 червня о 22:58 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу, що сталася у квартирі на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку за адресою: м. Харків, вул. Отакара Яроша, 1.

До місця події прибуло 2 оперативні відділення пожежно-рятувальної служби ДСНС на автоцистернах та 1 автодрабина. На момент прибуття вогнеборців в одній з кімнат квартири горіли домашні речі та меблі. Полум’я виривалось з вікна назовні. Площа горіння складала 12 кв.м. Під час розвідки пожежі рятувальники виявили, що з іншого вікна цієї квартири виглядає 73-річний чоловік і просить йому допомогти. На вікні були ґратки, тому самостійно евакуюватись через вікно він не міг. Ланкою газодимозахисної служби чоловіка було врятовано та передано медикам швидкої. Одночасно на гасіння вогню подали пожежний ствол. Подальша розвідка показала, що коридори першого та другого поверху були задимлені, існувала небезпека отруєння продуктами горіння мешканців тамтешніх квартир. Тому було прийняте рішення про проведення димовидалення та евакуації людей. Так у супроводі рятувальників було виведено на свіже повітря ще 15 людей.

Локалізація вогню відбулась о 23:16, ліквідація — о 23:51. Причина виникнення загоряння наразі встановлюється. Завдяки оперативним діям співробітників ДСНС ніхто не постраждав.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

100621-2.jpeg100621-3.jpeg

100621-4.jpeg