Поліцейські охорони завадили крадіжці зі стратегічно важливого об’єкту поблизу Харкова

Троє харків’ян 36 і 38 років намагались розукомплектувати трансформаторну підстанцію газопромислового комплексу.

12 серпня наряд автопатруля батальйону поліції охорони під час здійснення патрулювання території газопромислового комплексу виявили підготовку до розукомплектування трансформаторної підстанції, а саме – перерізані дроти живлення. Старший наряду негайно за належністю доповів про знахідку.

– Після детального аналізу отриманої інформації ми прийняли єдине вірне рішення – виставити неподалік підстанції замаскований нерухомий наряд (секрет), – розповів подробиці події заступник начальника Управління поліції охорони в Харківській області Сергій Хуторянський. – Чекати довелось більше доби. О 00:10 14 серпня поліцейські, задіяні у секрет, помітили автомобіль, з якого вийшли троє осіб. Вони зірвали решітку з трансформаторної підстанції, але довести злочинні наміри до кінця не змогли. Поліцейські охорони викликали на місце події автопатруль батальйону поліції охорони, слідчо-оперативну групу місцевого відділення поліції та службу безпеки самого об’єкту нафтогазового комплексу.

Зловмисники чинили опір, намагалися втекти, але завдяки чіткій взаємодії між силовиками всі троє були затримані.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років. Сума збитків встановлюється. Тривають слідчі дії.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області