На Харківщині вшанували пам’ять захисників України

29 серпня у Харкові та області відбулись меморіальні заходи з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

У заході, який пройшов у Харкові біля монумента захисникам України на однойменній площі, взяв участь т. в. о. голови Харківської обласної державної адміністрації Олександр Скакун разом з головою Харківської обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко.

Пам’ятний захід пройшов за  участю ветеранів АТО/ООС, членів сімей загиблих воїнів, волонтерів, представників громадськості, дипломатичних установ Харкова, службовців Харківського гарнізону тощо.

«Сьогодні – День захисників нашої держави, які полягли за її незалежність та територіальну цілісність. На жаль, ми продовжуємо втрачати наших воїнів. І на цьому тижні ми ховали знов наших героїв. Героїв, які ніколи не вмирають. Вони підняли над Україною прапор свободи, який ми маємо тримати. Агресор має усвідомити, що його злочинні плани розіб’ються через волелюбні характери тих дівчат і хлопців, які захищають нашу  державу», – звернувся до присутніх Олександр Скакун.

Тетяна Єгорова-Луценко нагадала, що саме 29 серпня сталась трагедія під Іловайськом.

«День сьогодні непростий. 29 серпня наші герої, наші військові зазнали найбільших втрат в операції під Іловайськом. Тому 2019 року Володимир Зеленський визначив 29 серпня Днем пам’яті захисників України. І для мене як патріотки, як громадянки України цей день є важливим. Сьогодні обов’язково необхідно вшанувати наших захисників», – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника захисникам України та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Більше фото.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація