Рівень готовності Харківщини до опалювального сезону – вищий за 90%

Про це на брифінгу 16 вересня повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ХОДА Сергій Магдисюк.

Він відзначив, що згідно з планами Міністерства регіонального розвитку на 15 вересня готовність підприємств і об’єктів теплокомуненерго, водопровідно-каналізаційного господарства та житлово-комунального комплексу повинна складати не менш ніж 90%. Харківська область перевиконує це завдання. 

«У нас по всім напрямкам – понад 90%. Усі підприємства, всі котельні, всі насосні, всі свердловини, всі житлові будинки будуть технічно підготовлені, й опалювальний сезон розпочнеться своєчасно», – запевнив Сергій Магдисюк. 

Також він нагадав, що терміни опалювального сезону визначатимуться після того, як буде доведено, що в області встановилася середньодобова температура нижче за +8 градусів. 

«Наше завдання – до 1 жовтня підготувати область. Ми бачимо, як це буде зроблено, якими силами. Абсолютно всі 56 громад доповідають про готовність об’єктів», – підкреслив директор департаменту. 

Відзначимо, що цього року на території області проведено велику кількість робіт із енергозбереження, заміни інженерних мереж та систем опалення під час ремонтів та реконструкцій, які проводяться в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Зокрема, провели низку заходів з енергозбереження в закладах освіти, медицини та спорту: утеплили фасади будівель, замінили вікна та вхідні групи, системи опалення. 

«Ризиків щодо зривів підготовки та проходження опалювального сезону сьогодні не існує», – сказав Сергій Магдисюк.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація