Попередження про погіршення погодних умов

Жителям Харківщини рекомендується обмежити поїздки особистим автотранспортом на велику відстань через погіршення погодних умов.

За прогнозом синоптиків по області очікуються опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу, на дорогах місцями ожеледиця.

Так, 31 грудня (п’ятниця) – хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів. Вдень невеликий сніг. Місцями туман, слабка ожеледь. Вітер південно — західний, 5 — 10 м/с. Температура повітря вночі -6°С -11°С, вдень 0°С -5°С.

1 січня (субота) – хмарна погода. Вночі невеликий сніг, мокрий сніг. Вдень очікується мокрий сніг та дощ, який йтиме майже до вечора. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно — західний, 7 — 12 м/с. Температура повітря вночі -1°С -6°С, вдень від -3°С до +2°С.

2 січня (неділя) – хмарна погода. Вночі очікується дрібний дощ зі снігом, якому вранці на зміну прийде сніг. У другій половині дня опадів не передбачається. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер західний, 7 — 12 м/с, пориви 15 — 20 м/с. Температура повітря протягом доби +1°С -8°С.

3 січня ( понеділок) – хмарна погода. У другій половині дня очікується сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південний, 5 — 10 м/с. Температура повітря вночі -5°С -10°С, вдень -3°С -8°С.

Для оперативного реагування на будь-які випадки ускладнення руху автошляхами державного значення при Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини, здійснюється постійний моніторинг стану дорожнього покриття, у т.ч. за допомогою камер відеоспостереження, що встановлені понад автошляхами.

«Увага, за таких погодних умов, як коливання температурних показників через “0°С” та опадами, на дорогах області може утворюватися ожеледиця, що значно збільшить довжину гальмівного шляху і зменшить керованість автомобілем! З особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, відмовтесь від ризикованих маневрувань. Не порушуйте ПДР, зокрема швидкісного режиму, дистанції та інтервалу. Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху!» – повідомили в САД.

У випадку різкого погіршення погодних умов, водії та перевізники можуть відстоятися на стоянках та місцях відстою для транспортних засобів, які нанесені на Google мапі.

В разі ускладнення руху – телефонуйте диспетчеру за номером 0573368344 (цілодобово).
 

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація