У Лозовій ситуація із зарплатнею бюджетникам буде складною до кінця року +vd

Бюджетникам досі не додали аванс, хоча мали вже виплачувати зарплату квітня. Її ж варто чекати ближче до 20 травня.

 

Освітянам, медикам та усім іншим працівникам бюджетних установ  квітневий аванс мали дати майже три тижні тому. Але його досі виплачують — частинами. Останню віддадуть до понеділка, 7 травня, повідомив Лозівський міський голова Сергій Степанов. Для цього у держказначействі беруть позичку.

Її оформлення затягнулося, тому і виникла затримка, повідомив мер. За його словами, другу половину квітневої зарплатні — також з позички — мають дати до 20 травня. Далі виплати намагатимуться повернути у звичайні терміни.

Складною, але передбачуваною називає Сергій Степанов ситуацію із зарплатами бюджетників. Цьогоріч у міській скарбниці на них не вистачає 25 мільйонів. І все через дефіцит державного бюджету. Міська влада спрямовує усі сили на пошук доходів місцевого бюджету.

Боротьба з тіньовою зайнятістю, оптимізація плати за землю та оренди комунальної власності — за рахунок цього річний бюджет хочуть перевиконати на 3 з гаком мільйони. Їх пустять на зарплатню. Однак за усієї своєї активності міська влада не покриє дефіцит без державних вливань. Протягом року вони будуть, переконаний мер. Однак складною ситуація із зарплатами залишатиметься, як мінімум, до кінця 2012-го.

Валерія Гецко

 

{youtube}5OVQPD3rq7Q{/youtube}