Лозівчани з Кірпічного просять води +vd

Рівень води у цьому районі Лозової почав стрімко понижуватися кілька років тому, якраз після вибухів на арсеналі. Цього літа колодязі остаточно повисихали. Звідтоді люди набирають воду у знайомих, просять по дворах у мешканців сусіднього «сахаліну», їздять навіть у Сахновщину.

Мешканці Кірпічного звернулися за допомогою до керівників міста. Ті запропонували підвозити воду. Приватники просили б за літр 70 копійок. Люди на це не погодились.

Наступний варіант – відновлення колонки на авторемзаводі. Вона знаходиться за півкілометри від більшості хат. Жінки заголосили: не наносяться звідти.

16 жовтня Лозівський міський голова Сергій Степанов особисто приїхав на Кірпічний та зустрівся з народом. Люди попросили централізований водопровід.

«Це найкраще і найнездійсненніше. Щоб підвести до вас воду, треба понад 2 мільйона гривень», – відповів людям мер Лозової.

Голова запропонував викопати свердловину загального користування. Її вартість – 70 тисяч гривень. Вона даватиме артезіанську воду. Для 150 мешканців Кірпічного її вистачить. Але половину вартості свердловини мають заплатити люди.  Вони від цього відмовилися, продовжують наполягати на водопроводі. Мер сказав «добре», але це перспектива майбутніх років.

Поки ж люди глибше порозкопували колодязі і самотужки повиривали свердловини. На день з тих та інших мають кілька відер каламутної води.

Анна Скрипник

 

{youtube}1fK6DADsq0M{/youtube}