На заміну КВЕДів підприємцям залишається тільки 70 днів +vd

Трохи більше двох місяців залишається у підприємців, аби замінити коди видів економічної діяльності — так звані КВЕДи. Без них в Україні не може працювати жодна організація або бізнес. Старі коди, зразка 2005 року, перестають діяти з 1 січня. Це означає, що підприємець зі старим КВЕДом опиниться поза законом або буде змушений зупинити власну справу.

Українським підприємцям дали цілий рік на заміну КВЕДів. Однак у Лозовій за 9 місяців впоралися тільки 60% з них. Сама процедура проста, говорить лозівський державний реєстратор Ольга Степанова. Заява заповнюється на місці. Для всього є зразки і роз’яснення. У цих двох теках — перелік старих і нових кодів. Можна подивитися і вибрати, які коди з нового класифікатора вам підходять.

Перереєстрація КВЕД проводиться у відділі реєстрації та дозвільних процедур Лозівської міської ради щоденно, з 8 до 17 години. Підлягають перереєстрації види діяльності, які зареєстровані до 1 січня 2012 року, говорить державний реєстратор Ольга Степанова.

Кожну третю середу місяця у відділі — продовжений день. Тут приймають до 18:00. Це робиться для того, щоб усі, кому потрібно, встигли замінити КВЕДи вчасно.

Відділ реєстрації та дозвільних процедур цьогоріч вже пережив дві навали — взимку і навесні. Протягом травня тут прийняли 1200 людей — більше ніж по півтори сотні на день. Люди днями стояли у чергах. У відділі переймаються: якщо підприємці дотягнуть до кінця грудня, вони можуть просто не встигнути отримати нові коди до кінця року.

Однак і заміна КВЕДів — це ще не все. Платники єдиного податку повинні з новими кодами отримати ще й нове свідоцтво у податковій інспекції.

Усі процедури, пов’язані із заміною кодів діяльності, — безкоштовні. Нове свідоцтво у податковій виписують за кілька днів. Це варто мати на увазі, якщо не хочете зустріти Новий рік з недійсними документами.

Валерія Гецко

 

{youtube}wbZtGPgMGxc{/youtube}