Покаталися та встановили рекорд: у Лозовій пройшов Велодень

У Лозовій 18 травня провели  Велодень. Цьогоріч захід зібрав рекордну кількість учасників – понад 400 велосипедистів.

З 10 ранку 18 травня у сквері Шевченка збиралися усі, хто любить кататися на велосипедах. Вони реєструвалися для участі у Велодні,  слухали правила проведення, настанови від організаторів.

Для учасників влаштували показові виступи юні спортсмени міста. Після офіційного оголошення старту учасники  рушили.

Колона з понад 400 лозівчан цьогоріч проїхала довшим, ніж зазвичай, маршрутом – велосипедисти стартували від скверу Шевченка, через вулицю Слобожанську виїхали на проспект Перемоги, далі повернули на вулицю Павлоградську.

Проїхали повз Центральний ринок, по вулиці Соборній та повернулися до місця старту. Серед учасників цьогорічного велопробігу було чимало дітей. Серед них – брати Кирило та Данило.

Розповіли, маршрут подолали без проблем.

 «Проехать можно. Я с братом второй год езжу.Он ездит спокойно. Устал немножко – он просто маленький еще», – Крило, учасник велопробігу.

Разом з татом на незвичному транспорті – велотрейлері проїхали 5-річний Іван та 3-річний Саша.

«Старший сын уже в 3 года ездил на «Зайчике» без колесиков, а младшему- 3, но у него  еще немного не получается, только с колесами. Но все еще впереди», – Олексій, учасник велопробігу.

Маршрут гарний, поділився тато хлопців Олексій, однак були певні недоліки під час заїзду.

 «Маршрут –классный, дорога – хорошая. Не понравилось одно, я организаторам говорил –  молодежь на беймиксах  в начале колоны прыгает, плохо себя ведут. Надо, чтобы они в «хвосте» ехали », ­– Олексій, учасник велопробігу.

З легкістю подолав майже 13-кілометровий заїзд пан Микола. Чоловік розповів, у свої 63 роки не залишається осторонь спортивних свят міста.

 «Я уже много лет занимаюсь велотуризмом. В последнее время, конечно, больше пешим туризмом.  Этим и живу, поэтому  стараюсь постоянко участвовать в этих мероприятиях », – Микола, учасник велопробігу.

На фініші на учасників чекали конкурси та лотерея.

У номінації «Найстарший учасник» перемогла Тетяна Хорошеєва, «Найвелосипеднішою родиною» стала сім’я Ігнатьєвих, а приз за «Найоригінальніший велосипед» отримав водій велотрейлера Олексій. Його молодший син, 3-річний  Саша, став «Наймолодшим учасником».

Велодень – вдався, запевнили керівники міста та наголосили, вже мають плани на майбутнє щодо проведення змагань для велосипедистів.

 «У мене сьогодні, буквально, виникла думка, що, можливо, є у нас шанс провести велозмагання. Взяти більш досвідчених, підготовлених велосипедистів, зробити маршрут і проїхати на швидкість. Я думаю, що ми до цього вже готові, судячи з кількості людей, бачу рівень підготовки їх. Я думаю, що ми будемо готувати такий захід », – Сергій Коба, секретар Лозівської міської ради.

2 коментарі

  1. Вело пробег был спанирован на очень правильном и высоком уровне, я с сыном учавствовал за что отдельная благодарность меру и администрации, а то что молодежь как говорит в коментарии какой то Алексей что прыгали на своем вело и он жаловался администрации за их поведение считаю не правильным так как люди пускай и молодые таким образом показывали свою радость от присутствия в коллективе и за чем их как изгой прятать в хвост, а на оборот не хвастаться своим вело, а в перед молодых и активных

    • Послушай, какой то Алексей. Я был свидетелем того как, эти молодые и активные, которые таким образом показывали свою радость, прыгая на своих bmx в голове колонны создавали аварийные ситуации.