Лозівчанці доведеться заплатити штраф за недійсний паспорт +vd

Якщо не вклеїш вчасно фото у паспорт, доведеться платити штраф. У таку халепу нещодавно потрапила одна молода лозівчанка, Ганна Загорулько. Їй виповнилося 25 років минулої осені. Коли саме потрібно вклеювати фото у паспорт, дівчина не знала, говорить, на обкладинці документу це не написано. Тому Ганна думала, що вона може це зробити протягом цілого року. У результаті дівчина не поспішала і зрештою запізнилася.

Незнання законів не звільняє від відповідальності, говорить начальниця Лозівського райвідділу державної міграційної служби Оксана Семенова. Згідно постанови Верховної Ради про затвердження положень про паспорт, людині, якій виповнилося 25 чи 45 років, дається місяць, щоб вклеїти фотографії. У паспортний стіл треба принести 2 фото і сам документ. Якщо людина це не зробила вчасно, паспорт вважається недійсним. За це і передбачено покарання — попередження або штраф від 17 до 51 гривні.

Адмінпротокол про порушення складає міліціонер. Долю порушника вирішує начальник міліції. Він і приймає рішення, чи зробити попередження, чи призначити штраф. За словами начальниці паспортного столу Оксани Семенової, тільки після цього працівники міграційної служби мають право вклеїти фото у паспорт.

Дні прийому паспортного столу: вівторок, четвер — з 9:00 до 18:00, субота — з 9:00 до 13:00. Перева у будні з 13:00 до 14:00.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}MogaOlbhqa0{/youtube}